Opplev øya vår

Ungdom sykler på øya

Turer på sykkel og til fots

Bråvarden, øyas høyeste punkt 4600 centimeter over havet byr på nydelig utsikt, og får du med deg et kart fra butikken eller kafeen, kan du gå i forskjellige turløyper rundt i utmarka på vestsiden av øya. Naturen her er nydelig og mangfoldig og har mange spennende steder å utforske for store og små.

Ta turen opp til Kjærlighetsbroa via Friarvegen og heng i fra deg en hengelås på gjerdet sammen med din kjære! – Hengelåsen anbefales kjøpt rustfri i byen – kanskje også inngravert? Men i spontanitetens navn er det også hengelås å få kjøpt på butikken.

Morsomt å snorkle

Bading, grilling og sandvolley

Lothastranda og Grønasvika er de mest populære badestedene, hvor det i Lothastranda står bord, griller og Gapahuk, samt sandvolleyballbane og toalett. Stranda er langgrunn, så det passer fint å lete etter krabber, men det går også an å fiske etter krabber fra flytebrygga.

Vikingtufter i Grønasvika

I Grønasvika er det vikingtufter og noe enklere kår, men stadig et nydelig lite sted.

Krabbefangst

Lothastranda er langgrunn, så det passer fint å lete etter krabber, men det går også an å fiske etter krabber fra flytebrygga her. Grønasvika er også ideellt for å lete etter krabber (Bare husk å slipp dem ut etterpå).

Skolens lekeplass med fotballbinge

Ved Skolen og Barnehagen er det en ny og fin lekeplass og mulighet for å spise medbrakt mat om man rydder opp og forlater området i fin stand til nestemann. Det er også en fotballbinge like ved.

Bilde fra utstillingen på Røvær havbrukssenter

Røvær havbruksenter

Røvær Havbrukssenter får du vite mer om havnasjonen Norge, og hvordan vi har utviklet oss til å bli en verdensledende produsent av laks.
Utstillingen er kompakt, og gir en enkel innføring i store og spennende tema som havbruk, historie, miljø og naturforhold. Det er skjermer for fordypning, spill og aktiviteter.

Det er GRATIS å besøke visningssenteret! Besøk nettsiden her.

Museumet Hiltahuset

Museumet Hiltahuset kan som regel åpnes og fortelles om av en dyktig guide. Der står utstilling om Røværulykka i 1899 hvor 30 lokale liv gikk tapt da et gravfølge etter endt gravlegging skulle returnere til Røvær. Det sies at Røværulykka preger Røværbuen den dag i dag.

Skjoldbladbua rett ved siden Hiltahuset selger varer laget av lokale hender.

Les mer om priser og åpningstider for Hiltahuset.

Mat, drikke og overnatting

Røvær Sjøhus har komleservering og andre retter hver lørdag og søndag fra april og ut september.

SOMMEREN 2022: Kaféen på Røvær Sjøhus holder åpent med komleservering hver eneste dag fra 27. juni til og med 14. august! Åpningstider 12.00 – 18.00 (matservering til 17.30).

Røvær kulturhotell har åpent for grupper på bestilling. Sommeren 2022 har vi fra 27. juni til 13. august åpent for privatpersoner som for eksempel enten vil ta med storfamilien på tur eller reise på kjærestetur, og alt innimellom!

Finn og kontakt dem på post@rovarkulturhotell.no, facbook eller ring dem på 52715800.

Sjekk ut vårt SOMMERPROGRAM!

Les mer om hvordan man bestiller på Røvær kulturhotell sin webside.