Leirskolen

Siden starten i 1986, har alle grunnskoleelevene i Haugesund vært på Leirskole på Røvær. I løpet av en sesong er rundt 500 elever fra Haugesund innom leirskolen. I tillegg får leirskolen besøk av elevene i 6-7 klasse fra Odda kommune. Her får de et ramsalt møte med kystkulturen, der hav møter himmel. Både i teori og praksis. Mye praksis.

Teori og praksis i flotte naturomgivelser

Det aller meste av tiden oppholder elever og lærere seg under åpen himmel; omgitt av naturens former og farger, lyder og lukter. I sol og i regn, i storm som i havblikk. Her ligger også mulighetene for de sterkeste inntrykkene og det største utbyttet.

Faglig konsentrerer leirskolen seg om områder med særlig tilknytning til stedet og mulighetene på plassen: fiske med garn, teiner, snører og stenger, samt behandling av fangsten. Videre ser de nærmere på livet i fjæra og øver seg i praktisk båtbruk i robåt og kano, og under seil ombord i seilskøyta Duen. De streifer dessuten innom emner som lokalhistorie, tauverk og knuter, fugleliv, samarbeid og sosiale omgangsformer.

Røvær Sjøhus

Praktisk informasjon

Leirskolesesongen varer fra begynnelsen av mars til slutten av oktober. Elevene bor i 6-8-manns rom på Sjøhuset, et renovert sildesalteri fra 1892. Her er det liggeplass til 32, slik at det i praksis er plass til én klasse om gangen.

Har dere spørsmål som gjelder de praktiske sidene ved leirskole-oppholdet, er det bare å ta kontakt med Espen Martens
E-post: espen.martens@haugesund.kommune.no
Telefon: 992 52 179.